Drama Murder By Moonlight - Full Episode

 Drama Murder By Moonlight Full Episode - Astro Citra


Nantikan malam ini 1 Ogos episode tayangan serentak di saluran astro ria dan astro citra pada jam 9 malam setiap isnin. Yang terlepas episode nanti boleh tengok link di bawah ni.

Astro menerusi jenama Astro Originals mempersembahkan sebuah lagi drama siri premium berjudul Murder By Moonlight dengan menampilkan genre Witty Murder Mystery “Whodunnit”. Penonton akan dipersembahkan dengan kisah penyiasatan dengan elemen komedi dan lebih menarik iaitu detektif ‘wannabe’ dan digerakkan oleh watak wanita.

Murder By Moonlight bakal temui penonton bermula 1 Ogos ini setiap hari Isnin, jam 9.00 malam, di Astro Citra, saluran 108 atau strim di platform Astro Go atau On Demand. 

Murder By Moonlight

Episod: 8
Genre: Pembunuhan, Misteri
Tarikh Tayangan: 1 0gos 2022
Waktu Siaran: Isnin, 9:00 malam 
Rangkaian: Astro Citra, Astro Go
Cerita Asal: Mien.ly & Bani Hamid
Skrip: Honey Ahmad, Hadi M. Nor, Keeta Brennan & Ashraf Modee Zain
Lakon Layar: Honey Ahmad, Hadi M. Nor, Keeta Brennan & Ashraf Modee Zain
Pengarah: Mien.Ly, Khairil M.Bahar, Gavin Yap, Tony Pietra Arjuna
Terbitan: Astro Shaw Sdn Bhd
Syarikat Penerbitan: Iron Hill Media Sdn Bhd & Passion Pictures


Episode 1Episode 2Episode 3Episode 4Episode 5Episode 6
Episode 7Episode 8

Sinopsis Murder By Moonlight

“1 Pulau, 12 Suspek : 1 Kematian” - Pada pagi pertama MCO 1.0, seorang novelis murder mystery; Tuan Osman, dijumpai tak bernyawa. Adakah sebab usia atau ada sesuatu aneh berlaku? Apabila seorang tetamu lain pula dijumpai mati dibunuh dan tiada jalan keluar dari pulau itu, sah sah ada pembunuh di antara mereka. Ianya jadi tanggungjawab pengurus hotel baru (dan sementara), Ameera, seorang peminat mati cerita misteri untuk cari pembunuh itu sebelum nyawa tetamu lain terkorban!

Kisah Murder By Moonlight bermula apabila seorang novelis jenayah dan misteri ditemui mati di sebuah resort di pulau terpencil, seorang pengurus hotel, Ameera bertindak sebagai detektif wannabe dan telah mengesyaki antara dua belas tetamu hotel.

Disebabkan terperangkap di pulau, jadi semua orang yang ada di situ tidak boleh ke mana-mana, mahupun keluar dari pulau tersebut. Mereka bukan hanya bimbang kehabisan bekalan makanan tetapi mereka mungkin terperangkap bersama dengan pembunuh yang dicari!
Terbaru Lebih lama